Välkommen till Svenska Stråklärarförbundets hemsida. Här kan du hitta information om vårt förbund, kommande kurser och andra arrangemang. Här finns en sida med länkar till allt möjligt intressant för dig som stråklärare eller stråkmusiker. Du kan också bli medlem hos oss – välkommen!

Litomysl International Violin Master Class 2015 med Milan Vitek!

26 juli till 9 augusti hålls en internationell violinmasterclass i Litomysl, Tjeckien. Ledare är legendariske Milan Vitek, Oberlin College Oberlin Conservatory of Music och violinisten Per Enoksson, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsberg.

Ansökan före 6 mars för 500 Euro rabatt på kurskostnaden. Sista ansökningsdatum är 30 april.

Mer info och anmälan här.

 

Försommar i Holland!

Nästa internationella ESTA-konferens äger rum i Middelburg, Holland 22-26 maj 2015. Konferensens tema är ”do-it-yourself” och det betyder att de allra flesta programpunkterna är aktiva seminarier – bl a finns ”Bygg din egen stråke” med på programmet!
Anmäl dig före 1 feb 2015 – då får du ”early bird”-priset som är 300 Euro! Därefter kostar konferensen 400 Euro. Efter beslut i ESTA Central Board förra året är konferenspriset i år differentierat utifrån vilket land du bor i. När du fyller i ditt land i ansökningsformuläret så ”poppar” rätt pris fram.
Det finns också möjlighet att boka studentboende i Roosevelt Academy för 100 Euro (4 nätter). På den utmärkta informativa hemsidan www.esta2015.nl finns också en länk till turistbyrån och tips på andra former av boende.

Läs mer om programmet och anmäl dig här.

Inget Welinpris!

Musikaliska Akademin har i veckan meddelat att Per Welin inte längre kommer att dela ut Welinpriset och ungdomsstipendierna. Det gör att vi i Svenska Stråklärarförbundet alltså inte tar emot några förslag från våra medlemmar på Welinpristagare som vi gjort de senaste åren. Tyvärr hann vi sätta in annons i senaste ESTA News innan förändringen meddelades.

Valdres Sommersymfoni

En sommarkurs i Norge, kanske – för dig eller dina elever?

23-28 juni  Valdres Sommersymfoni för stråkar, blåsare, slagverkare, pianister. I samband med kursen hålls även en kurs 23-27 juni för stråkpedagoger med inriktning på undervisning av ungdomar. Du kan fortfarande anmäla dig till lärarkursen!
Flyer-for-Valdres-2015 (1)

28 juni-3 juli    Norsk barnesymfoniorkester (stråk, blås och slagverk). Symfonisk kurs för deltagare födda 1998-2005.

OBS! Sista anmälningsdatum till de båda elevkurserna är 15 januari 2015! Mer information och anmälan här.

Lyckade Stråkdagar i Malmö!

Årets Stråkdagar i Malmö är nu avklarade och det var en lycklig arrangörsgrupp som pustade ut på söndag eftermiddag! 127 stråklärare från hela landet samlades på Musikhögskolan i Malmö på fredag morgon 9 januari för att inspireras, fortbildas, träffa gamla vänner och kollegor samt knyta nya kontakter under tre dagar. 20 gästföreläsare från Sverige, Norge, Finland, England, Holland och Frankrike stod för inspirationen. Vi hade också ett flertal utställare på plats som visade instrument, noter och tillbehör. Programmet var mycket uppskattat och det känns härligt att få så mycket positiv respons för oss som planerat hela konferensen.

Välkommen tillbaka till Stråkdagarna i Malmö 2017!

Kraggerud och Emma

 

 

 

 

 

 

Alf Richard Kraggerud ledde workshopen ”Från Lilla Snigel till Vivaldi” och gästades av glada fiolelever från Malmö Kulturskola.